друкувати


Фермерське господарство в сучасному мегаполісі (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-16 01:59:00
Ідея фермерського господарства в умовах сучасного мегаполісу не дає спокою багатьом дослідникам. Безсумнівно, цей спосіб має багато переваг, серед яких зниження транспортних витрат, і реальна, а не штучно підтримувана, свіжість овочів. Основною проблемою є технічне здійснення такої ідеї в рамках всесвітньої економії ресурсів, будь то енергія, або вода.

Ось і шведсько-американська компанія Plantagon планує створення масивної міської оранжереї в межах геодезичного купола. Вертикальна ферма, у вигляді спіралі, укладеної в сферичному куполі, в даний час знаходиться в стадії розробки. Згідно Plantagon, ферма кардинально змінить спосіб вирощування органічної і функціональної їжі. Адже замкнутий простір, чим і є купол, дозволить створити екологічно чисту зону з чистим повітрям та водою в міському середовищі. Розробники вважають, що даний проект є ефективним, і що фінансування оранжерей Plantagon® буде виходити виключно від її власних продаж, повідомляють Новости технологий.

Поки немає ніяких технічних даних про роботу системи Plantagon, але компанія говорить, що консультація з проектною фірмою Sweco допомогла вирішити проблемні сторони проекту. Plantagon сподівається побудувати свою першу вертикальну ферму протягом трьох років.





Обговорити на форумі