друкувати


Духовний літній табір для матусь

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-14 02:02:02
Уже втретє кількадесят жінок з Івано-Франківщини, Тернопілля та Львівщини взяли участь у духовному таборі, який організували черниці монастиря Волоченого Слова, що знаходиться у селі Крихівці, що біля обласного центру Прикарпаття.

Щоденні Служби Божі, ігри, конкурси, духовні бесіди серед чудової карпатської природи села Розсішка Рахівського району Закарпаття поєднали 33-ох зовсім незнайомих жінок. Про це Коломия ВЕБ Порталу повідомила одна з учасниць табору, кореспондент газети "Нова зоря" Юлія Боєчко. Із жінками були дві черниці та священик.

Під час табору були розважання про материнство, виховання дітей, стосунки у родині, подружні відносини, безпліддя, проблеми абортів і т ін. "Уже традиційно склалося, що в табори їдуть тільки діти, — каже пані Юлія, натомість їхнім матусям так само не завадило б кілька днів відпочинку та духовної віднови. Для жінок, які живуть як практикуючі християнки кілька днів і роздумів, і молитов, і веселощів були просто чудовими".

Упродовж кількох днів жінки проводили кулінарні, літературні, швейні, малярські, скульптурні конкурси. Проте найголовнішим було спілкування. Хоча, як правило, жінки воліють мовчати про свої негаразди. Але тут вони розкривали одна перед одною свої проблеми, ділилися досвідом виходу зі складних життєвих ситуацій, методами виховання дітей. Священик та черниці вчили жінок як щодня вести християнське життя. Хоча це буває дуже нелегко. За щоденними турботами, клопотами, непорозуміннями та терпінням часто буває не до молитви.

Особливо цікавим було спілкування із аргентинським психологом Росаною, яка також долучилася до таборувальниць. Вона — мати однієї з черниць. Маючи своїх власних дітей, вона всиновила ще чотирьох. При чому троє із всиновлених — рідні брати й сестри, а одна дівчинка — хвора на аутизм. Проте жінка не нарікає. Вона щаслива, бо всиновлені діти нині виросли. Вони — її найбільша радість.

А з 30 липня по друге серпня на горі Драгобрат відбуватиметься подібний табір для чоловіків.





Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі