друкувати


Покоління, що й досі при владі, давно себе вичерпало

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-14 11:54:00
Ця сесія остаточно і безповоротно підтвердила хибність виборчої моделі, яка була прийнята в Україні, зазначає політолог Володимир Цибулько.

На його погляд, саме це і є основним висновком, з якого витікають всі інші. "Ця виборча модель не може сформувати кваліфікований парламент, здатний вивести країну з кризи", - підкреслює експерт, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

І яких би міністрів не затверджувала нинішня Рада, за словами Цибулька, "це буде пересуванням ліжок в борделі, а не залученням нового контингенту".

На переконання політолога, це управлінське покоління давно себе вичерпало, країна потребує іншої виборчої моделі і світоглядної політичної реформи. "Політична модель, яка склалася – це проїдання радянських резервів, які майже закінчились, розподіл останніх земель і майна. Якщо ми продовжимо йти цим шляхом, дуже скоро в Україні лишиться десять гіпербагатих сімей, а решта – злидні", - зауважує він.

Тому, як зауважує Цибулько, необхідно міняти виборче законодавство як до парламенту, так і президентське, і проводити широку кампанію.

Він також додає: "Навіть якщо буде прийнята найкраща Конституція, виконуватись в таких умовах вона не буде, необхідно міняти парламент і систему управління".

Обговорити на форумі