друкувати


А все ж папороть цвіте...

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-13 07:12:52
І переконатися в цьому змогли всі охочі, тому що 11-12 липня в селі П’ядики Коломийського району стартував перший щорічний етно-рок фестиваль "Цвіт Папороті". На думку організаторів, це стане головною музичною подією літа. На фест з’їхалися любителі активного відпочинку з усієї України.

Ідея створення фестивалю такого плану до Андрія Ткачика та Никируй Іванки прийшла ще в студентські роки, але можливість реалізувати цей захід з’явилась тільки цього літа. Події фестивалю розгорталися на околиці села П’ядики коло місцевого лісу, який є відомим тому, що саме тут знаходиться трьохсотлітній дуб, в який влучила блискавка. Метою фестивалю була популяризація української рок культури та розвиток "зеленого туризму" на Коломийщині.

Фестиваль відбувся за підтримки Коломийської районної ради, активного сприяння сільського голови Р.Сікорського та директора п’ядицької школи В.Костюка, які своєю підтримкою забезпечували порядок та належний рівень проведення фестивалю.

В концерті брали участь гурти з різних куточків України: N.O.A.D.A (Коломия), A_N_E_U_R_Y_S_M (Надвірна), Paracels (Коломия), The Pizza Boys (Івано-Франківськ), The Cobandz (Чернівці), Медовий Полин (Борщів), Р.М.З (Чернівці), Інший Світ (Івано-Франківськ), Проджектор Джміль (Львів), Асиметрія Емоцій (Чернівці), Дощ на Різдво (Коломия), Сатиліт (Івано-Франківськ), Хмародери (Дубляни), 5*ziRock (Івано-Франківськ), Попіл (Долина), Нерозгадані (Біла Церква), К-402 (Львів), The BigBen (Черкаси), а також танцювальні колективи: ансамбль народного танцю "Дивограй" керівник Н.Симчук та школа танців Молодіжного Центру керівник О.Іванюк. Для деяких гуртів виступ на фестивальній сцені став дебютним. Також на території фестивалю діяло наметове містечко і виставка-продаж керамічних виробів, вишивки та виробів з бісеру, де бажаючі могли придбати сувеніри на згадку про цю визначну подію.

Через дощі, які супроводжували фестиваль, спостерігалася постійна зміна народу, одні йшли інші залишалися, але справжніх прихильників рок-культури нічого не могло налякати. Багатьох приїжджих з інших регіонів вражали мальовничі гірські краєвиди, на які є дуже багатим наш край. "Цей фестиваль побудував дуже тісні зв’язки з гуртами, які є дійсно задоволені місцевою публікою", - як зазначив організатор фестивалю А.Ткачик.

Кульмінаційною подією фесту стала трьохметрова ватра, яку запалили в неділю ввечері.

"Цвіт папороті" став першим фестивалем такого плану в нашому регіоні, організатори сподіваються, що подальші фести будуть ще кращими, бо вони вже набралися досвіду у проведенні заходів такого масштабу, та зав’язали міцні контакти з виконавцями із різних регіонів.



Автор: Олеся ГРИЦКО, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі