друкувати


В.Цибулько: Шуфрич не забариться з переходом до БЮТу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-11 11:49:16
За словами політолога Володимира Цибулька, бійка між Шуфричем та Льовочкін є проявом конфлікту не між внутрішньопартійними групами, а конфліктом тенденцій.

"Така різка реакція Нестора Шуфрича на доволі безневинний випад Льовочкіна пов’язана з тим, що тенденція на зближення Януковича з Тимошенко вичерпала себе", – пояснив експерт у коментарі сайту ГАРТ..

Володимир Цибулько зауважує, що оскільки така тенденція вичерпала себе, її прихильники дрейфуватимуть з "регіонального ешелону" до БЮТ.

"Для багатьох апологетів цієї тенденції (зближення з БЮТ – ред.) зрозуміло, що в такому форматі та за таких розкладів пересидіти певний період під "регіональним сонцем" звичайно можна, але здобути конкретних перспектив уже неможливо. Тому я так розумію, Шуфрич шукає собі спосіб не просто вийти з Партії регіонів, а ввійти в блок Юлії Тимошенко на правах нового промоутера нових ініціатив", – переконаний політолог.

На його думку, цей конфлікт звісно буде "загашений" до виборчої кампанії, але персональний вибір Шуфрича як символічний жест по суті вже відбувся: "Я думаю, що він (Шуфрич – ред.) не забариться з переходом до БЮТу."

Обговорити на форумі