друкувати


Україна буде годувати Азію та Африку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-08 04:46:35
Уряд України доручив Міністерству аграрної політики, Міністерству економіки і Міністерству фінансів до 15 липня вивчити можливість установлення мінімальних закупівельних цін на молоко.

Це закріплено розпорядженням Кабінету міністрів №752-р від 1 липня 2009 року.

Крім того, уряд доручив відповідним міністерствам, Держкомітету статистики і Держкомітету по контролю за цінами разом з Українською аграрною конфедерацією до 15 липня створити робочу групу для проведення з виїздом на підприємства перевірок обґрунтованості формування закупівельних і роздрібних цін на м'ясо птаха, свинину, яловичину і молоко.

При цьому робоча група повинна визначити вплив цих цін на динаміку інфляції.

Кабінет міністрів також зобов'язав протягом поточного місяця проаналізувати з урахуванням балансу ситуацію по ввозу в Україну м'яса, молочних і м'ясних продуктів з Білорусії.

Крім того, у серпні Міністерство закордонних справ разом з Мінагрополітики, Мінекономіки і Державною митною службою зобов'язано в разі потреби провести антидемпінгові розслідування в частині імпорту окремих продтоварів.

Відповідні міністерства і відомства повинні активізувати роботу з розширення ринків збуту вітчизняної сільськогосподарської продукції за кордоном, зокрема, у країнах Європейського Союзу, Азії й Африки, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі