друкувати


Найдорожче місто світу для бізнесу - Київ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-08 12:51:28
Видання The Economist опублікувало дослідження ступеня привабливості міст світу для ділових подорожей під назвою "Economist Intelligece Unit". Список з 132 міст очолили канадські міста Ванкувер і Торонто, на третьому місці розмістилася австралійська Аделаїда, далі гавайська Гонолулу. Замикають п´ятірку австралійський Перт і новозеландський Окленд.

Згідно з показником денних витрат (per diem rate), в таких містах, як Детройт, Сіетл, Маямі, бізнес-туристу на день вистачить суми в районі 400 доларів. День перебування в Сан-Франциско, Лос Анджелесі чи Вашингтоні обійдеться в 500-600 доларів. А от в діловій поїздці до Києва бізнесмен повинен розраховувати на 949 доларів на день. Більше йому потрібно лише для перебування у Франкфурті (1434 доларів) і в Барселоні (990,27 долара), повідомляє UKRGAZETA.cz.

Таким чином, столиця України опинилася в рейтингу привабливості лише на 88 місці, посівши при цьому 3 місце по дорожнечі перебування для бізнес-туриста. При цьому Київ залишив далеко позаду себе такі міста, як Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Москву, Париж і Лондон.

Нагадаємо, що методологія розрахунку включає такі показники як вартість перебування, стан інфраструктури, культурний рівень і стан охорони здоров'я. В показнику денних витрат взято до уваги такі складові, як вартість однієї ночі перебування в готелі, обід (дві страви), перекус, дві 5-ти кілометрові поїздки в таксі, одна випивка в барі готелю і один примірник міжнародної щоденної газети.

Обговорити на форумі