друкувати


"Пивний живіт" не пов'язаний із вживанням пива

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-07 01:41:57
Вчені виявили, що, всупереч поширеній точці зору, вживання пива мало впливає на розмір живота. Таким чином, розхоже визначення "пивний живіт" не відповідає дійсності.

Співробітники декількох дослідницьких інститутів Німеччини та Швеції в рамках Європейського проспективного дослідження раки і харчування EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition) протягом 8,5 років вивчали взаємозв'язок між вжитком пива і обхватом талії порівняно з обхватом стегна у 20625 осіб - 7876 чоловіків і 12749 жінок, повідомляє Освітній портал.

Виявилось, що у чоловіків, які споживають не менше одного літра пива на день, обхват талії збільшується на 17% частіше, ніж у інших. Проте, як показало введення поправки на зміну обхвату стегна, в основному це відбувається за рахунок пропорційного набору маси, а не переважного зростання живота. У жінок залежність обхвату талії від вжитку пива виявилася неістотною.

Зниження об'ємів споживаного пива наводило до деякого зменшення розмірів живота, проте його не можна назвати статистично значимим.

Як пишуть автори дослідження в European Journal of Clinical Nutrition, результати їх роботи суперечать поширеному переконанню про специфічну дію пива на розміри живота.

Обговорити на форумі