друкувати


Польські "Штучки" в "Артеку"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-06 11:44:41
Незабаром Польський Інститут у Києві представить в конкурсі фестивалю "АРТЕК" фільм Анджея Якімовського "Штучки". Картину представлятиме виконавець головної ролі - Стефека - 12-річний Даміан Уль. Гості і учасники фестивалю матимуть змогу зустрітись і поспілкуватись із виконавцем у невимушеній фестивальній атмосфері.

У фільмі "Штучки" розповідь про шестирічного Стефка, який вирішує кинути виклик долі. Хлопець вірить, що спровокована ним низка дрібних подій дозволить йому наблизитись до батька, який залишив його матір заради іншої жінки. У своїй грі з долею Стефек вирішує небезпечно високо підняти ставки. Це фільм про автомобілі, жінок і кохання. У картині сльози радості і сміху змішані із слізьми від зворушення, а фантастичні діалоги запам'ятовуються надовго.

У позаконкурсній програмі фестивалі Польський Інститут також представить анімаційні фільми з циклу "Ведмедик-Фантазій". У анімаційній стрічці розповідається про Країну Вічного Сонця, де кожен може знайти своє місце. Чарівник, зайнятий магічними штучками, Жаба, що поринула у практичні процедури, Жучок Весолек, що поводиться як блазень. Дві дівчинки - Загадка і Текла доповнюють цю картину, а Чудовисько, якого називають Князем Темряви надає їй жаху і напруги, так необхідних кожній казці, повідомляє прес-службі польського інституту в Києві.

Усі ці постаті створюють оточення головного героя - Ведмедика Фантазія, блакитної дитини щастя. Герої поглинуті дивовижною атмосферою Острова, де трави заколисують до сну, а природа, що постійно змінюється, оповідає свою Казку народження і смерті. Потрібно лише уважніше вслухатися у звучання інструментів, аби відчути, що поруч існують незнані світи, залишені замки та екзотичні країни. Лише мить і усі опиняться у новому, омріяному просторі, щоб набути нового досвіду, але матимуть завжди можливість повернутися додому. Пригоди Ведмедика Фантазія - це Казка про силу любові, яка під маскою добра, дружби, вірності чи щастя прагне осяяти світ і зробити інших кращими.

Обговорити на форумі