друкувати


Freedom House зазначає згортання демократії в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-04 09:17:24
Організація Freedom House оприлюднила звіт за минулий рік під назвою "Країни перехідного періоду - 2009", в якому зазначається, що в колишніх тоталітарних державах, в тому числі в Україні, спостерігається згортання демократичних процесів.

За інформацією радіо "Свобода", у звіті за минулий рік дослідники відзначили, що йдеться не тільки про дані за один рік, а про певну тенденцію, яка вже сформувалася в регіоні, в тому числі в Україні. З 29 досліджуваних країн 18 погіршили свій рейтинг, у тому числі Україна, повідомляє UKRGAZETA.cz.

Погіршення відзначається за такими показниками, як виборчий процес, якість демократичного управління та незалежність судової системи. Інші показники, такі, як розвиток громадянського суспільства, незалежних засобів масової інформації, місцеве демократичне самоврядування та рівень корупції залишилися на стабільно поганому рівні.

Freedom House вважає, що влада України, як і влада Грузії та Киргизстану, не змогли скористатися довірою людей, які підтримали "кольорові" революції, для поліпшення умов демократичного правління, боротьби з корупцією та налагодження відповідальної системи судочинства.

Обговорити на форумі