друкувати


Тренувати мозок аби вигравати олімпіади

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-03 01:31:20
Піт, мускули і сльози. Після місяців і місяців виснажливих тренувань приходить час останнього зусилля - змагання. І перемога ніколи не буває випадковою. Цьому передують дні підвищеної фізичної активності, повторювання фізичних вправ, але йдеться не тільки про фізичну підготовку так само тренується і мозок, покращується його робота.

І як випливає з результатів досліджень одного британського вченого, що досліджує нейронні модифікації головного мозку атлетів, які добилися видатних результатів у спорті. Дослідження проводяться під керівництвом нейролога Кіллена Яррова (Kielan Yarrow), доцента і пошуковця департаменту психології університетського містечка Лондона (dipartimento di Psicologia della City University di Londra). На основі висновків ментально-психологічних аналізів атлетів, можливо пояснити їхні блискучі результати. Що можливо у майбутньому вкаже шлях новим революційним методикам тренувань, що значно підвищить їхню результативність, повідомляє Repubblica.it

Дослідження Ярова у основному були сконцентровані на вивченні роботи центральної нервової системи у питанні контролю за руховим апаратом. Висновки дослідів кажуть про більшу продуктивність і структурну модифікованість дільниць мозку цих суператлетів, що відповідають за рух і його координацію. І як наслідок ці спортсмени використовують більш ефективно ці специфічні можливості, що може пояснити їх здатність до виконання точних рухів, високий рівень концентрації моральної і фізичної, і прийняття необхідних рішень за менший момент часу, знаходячись навіть під великими навантаженнями.

За словами Яррова, мозок суператлетів під впливом тренувань трансформується у надпотужний і високоточний комп'ютер, що у змозі керувати тілом надавати надзвичайної швидкості і точності рухам на шляху до перемоги.

Автор: Семен САФАТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі