друкувати


Земля сьогодні святкує день НЛО

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-07-02 04:56:06
Сьогодні уфологи всього світу відзначають день неопізнаного літального об'єкта. 2 липня 1947 року поруч з американським містечком Розвелл розбився якийсь літальний апарат, який багато хто вважає інопланетним кораблем з прибульцями на борту, потерпілим аварію на Землі.

Згідно з офіційним поясненням "розуелльського інциденту", в передмісті міста впало не НЛО, а апаратура надсекретного зонда програми Могул для стеження за радянськими ядерними випробуваннями.

Разом з тим через кілька років майор Джесс Марсель, який у 1947 році був начальником розвідки бази ВПС, дав сенсаційне інтерв'ю, в якому заявив, що історія з зондом була вигадана для прикриття: за словами Марсель, "це були предмети неземного походження".

Незважаючи на відсутність безпосередніх доказів падіння в Розуеллі НЛО, щорічно на початку липня в місто приїжджає більше 200 тисяч чоловік, щоб взяти участь у своєрідному фестивалі, в рамках якого проходять семінари, лекції, спеціальні експозиції та костюмований Парад інопланетян.

На дні проведення фестивалю в Розуеллі припадає пік туристичної активності: в готелях не залишається вільних місць, розкуповуються сувеніри з "інопланетною" символікою.

Туристам показують відразу чотири місця краху літаючої тарілки в околицях міста. На одному з них знаходиться пам'ятник, що "засвідчує" справжність "місця краху".

Напис на пам'ятнику свідчить: "Ми не знаємо, хто вони були. Ми не знаємо, чому вони прилетіли. Ми тільки знаємо, що вони змінили нашу точку зору на Всесвіт. Це священне для всіх місце відзначено пам'ятником в липні 1997 року і присвячено істотам, що зустріли свою долю поблизу Розуелла, штат Нью-Мексико, у липні 1947 року".

Відомо, що НЛО-індустрія щороку приносить економіці міста близько 5,2 мільйонів доларів прибутку.

У 1974 році в США під керівництвом професора Джозефа Аллена Хайнекен був створений науково-дослідний Центр з вивчення НЛО - перший офіційний науковий інститут подібного роду.

Між тим, в цьому році університет Гонконгу вирішив закрити курс уфології. Втім, адміністрація не виключає, що в майбутньому курс буде відновлено, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі