друкувати


Туристичний маршрут у Чорнобильську зону

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-29 01:23:07
Деякі московські туроператори ризикнули запропонувати мешканцям російської столиці екстремальний відпочинок. Мова йде про екскурсію в зону Чорнобильської АЕС. Невідомо, що саме наштовхнуло ініціаторів на подібний туристичний маршрут: чи то знаменитий фільм Андрія Тарковського "Сталкер", чи то фінансова криза, що змушує шукати нові, непротоптані стежки.

Вартість дводенного туру до укритого саркофагом четвертого реактора аварійної атомної станції оцінюється в двадцять тисяч рублів для одного або двох бажаючих. Природно, чим більше екстремалів - тим дешевше путівка. Організатори вважають, що туристів повинні вразити акуратні місця захоронення радіоактивних відходів у вигляді земляних валів обабіч дороги, всіяні табличками з червоним трилисником у жовтому трикутнику.

Московські туроператори переконують потенційних бажаючих, що боятися вже нічого, оскільки такий відпочинок жодним чином не зашкодить здоров'ю туристів. У вартість екскурсії, до речі, входить фотосесія біля четвертого енергоблоку ЧАЕС і "екологічно чистий" обід, за який потрібно доплатити окремо - трохи більше семисот рублів, повідомляє Українська газета в Чехії.

Обговорити на форумі