друкувати


Коломийський "Алладін" відкриває двері в казку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-26 04:27:04
Народжуючись, із перших днів життя, людина починає пізнавати світ. Пізнання починається із дотиків, звуків, кольорів. Чим ніжнішими будуть перші на цьому світі дотики; чим милозвучнішими будуть перші для немовляти мелодії; чим теплішими і яскравішими барвами зустріне малюка цей світ, - тим позитивнішою і успішнішою людиною він виросте.

Усе це добре розуміє директор магазину дитячих товарів "Алладін" Алла... Сама мати трьох діточок, вона чудово розуміє роль усіх, на перший погляд, сентиментальних дрібничок – розмальованих підгузників, різнокольорових пляшечок, сандаликів "з музикою" і т.п., - для гармонійного розвитку майбутньої особистості. Саме барвисті, веселі і зручні дитячі речі, іграшки, предмети догляду перетворюють дитячий світ на казку, а батькам повертають радість спілкування з дитинством. Бо ж не на порожньому місці народ вигадав дуже влучну характеристику для невдах, мовляв, що з нього візьмеш – тяжке дитинство, дерев’яні іграшки…

Власне, якраз із нереалізованого у дитинстві бажання мати гарні іграшки у пані Алли і прокинулось бажання мати свій власний іграшковий магазин. Вона досі пам’ятає, як колись по дитячому заздрила подругам, які вихвалялись новенькими ляльками. Тож коли прийшла до рішення стати підприємцем, сумнівів не було: вона буде дарувати дітям радість, яку можна відчути тільки в юному віці і без якої людина виростає з купою комплексів.

Дев’ять років тому пані Алла починала з невеликого магазину. Акцент робила на тому, що подобалось самій, і що неодмінно приверне дитячу увагу. Асортимент хотілось мати якнайширший, тому гостро постала проблема приміщення. У результаті на світ з’явився добре відомий коломийським мамам і татусям "Алладін", - у його назві прозвучало й ім’я господині. Тут уже було створено справжній іграшковий рай! Не раз доводилось бачити, як на дітей у цьому магазині нападала ейфорія від побаченої так близько казки, малюкам хотілось мати вдома усе. А батьки й самі не могли відірватися від такого різноманіття омріяних колись автомобільчиків, ляльок, м’ячиків, симпатичних звірят та інших предметів дитячого щастя. Тож відвідувати "Алладін" можна не тільки з метою купівлі чогось необхідного, а й просто заради кількох хвилин побачення з дитинством.

З часом стало зрозуміло, що пора надавати батькам повний спектр послуг для догляду за немовлятком. Крім візочків, пані Алла вирішила запропонувати покупцям усе необхідне для новонародженого малюка аж до досягнення ним 10-11 років: від памперсів, перших костюмчиків і дитячого харчування до портфелів, канцтоварів і одягу для юних модників. Отож "Алладін" став затісний, довелось орендувати приміщення для нового великого дитячого магазину у торговому комплексі "Континенталь" у центрі Коломиї. Тут з’явилась можливість гарно розташувати усі дитячі речі – ліжечка, візочки, велосипедики, столики, ходунці, усе розмаїття іграшок, одягу, дитячого харчування. Покупці можуть вільно оглядати усе необхідне, вибирати облюбовані речі, отримувати фахові консультації з того чи іншого питання догляду за дитиною – від вибору памперсів і харчування до придбання автомобільного дитячого крісла відомої фірми "Nani".

- Ми працюємо з усіма фірмами-виробниками дитячих товарів безпосередньо, на пряму. Увесь наш товар сертифікований і безпечний для малюків, - каже пані Алла. – маємо багато каталогів, тож покупець може вибрати і замовити будь-який облюбований товар. Також до нас приїздять менеджери від виробників, з якими ми працюємо, проводять навчання нашого персоналу на предмет фахового роз’яснення покупцям переваг тієї чи іншої продукції. Тобто, у нас батьки можуть не тільки придбати усе необхідне для свого малюка, а й отримати відповіді на різні запитання про все, що корисно їхній дитині. Крім цього, у нас помірні ціни, ми зважаємо на кризу і розуміємо, що ростити дитину тепер недешево. Але в нашому магазині знайдуть те, що їм потрібно, люди з будь-яким достатком, бо ми працюємо на покупця – незалежно від того, заможний він чи не дуже…

Магазин має своїх постійних клієнтів. Є покупці, які колись звертались до господині "тьотя Алла", а тепер кажуть їй "Привіт!", коли зі своїми доньками чи синами приходять до улюбленого магазину. Тут цікаво ще й тому, що пані Алла завжди вигадує для маленьких клієнтів щось цікаве: то конкурс малюнків до дня народження "Алладіну", то казкові імпрези до Нового року чи Святого Миколая, то творчу акцію для юних казкарів.

А що вже меценати тут щедрі, то це відомо усім. Рідко який дитячий захід у місті відбувається без активного спонсорства "Алладіну".

Тепер пані Алла мріє відкрити великий дитячий супермаркет. Перші кроки для цього вже зроблено – придбано приміщення площею близько 700 м кв., поволі там роблять ремонт. Звісно, своє слово у всьому цьому сказала й економічна криза, проте пані Алла оптимізму не втрачає. Підростають її янголята Сашенька, Владик і Аллочка, тож є для кого творити цей неповторний казковий світ…

Автор: Маґда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі