друкувати


Бюджетна новація від Ю.Тимошенко є заздалегідь підготовленою технологією

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-26 03:31:55
Нова редакція Бюджетного кодексу ні що інше, як підготовлена політтехнологія, вважає політолог Володимир Цибулько. На його переконання децентралізація бюджету є продовженням стратегії Тимошенко за приваблення на свою сторону представників місцевих громад.

"Згадаймо, коли на кошти Кабміну прем`єрка провела збори голів сільських Рад. Зміни у Бюджетному кодексі є продовження цієї тематики. Це заготовлена тема, яка є своєрідним авансом, адже Тимошенко прекрасно розуміє, що цього року бюджетними коштами вона нікого не озолотить, але на перспективу робить таку обіцянку місцевій владі", - пояснює експерт, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

За його словами, технологія з бюджетом є відповіддю лідерки БЮТ на президентську технологію з проектом нової Конституції. "Конституція від Президента – це технологічна пастка для інших кандидатів. Тимошенко обрала собі пастку у вигляді бюджетного кодексу", - говорить Цибулько.

Разом із цим він зауважує, що для того, щоб дана технологія прем'єрки спрацювала, потрібні будуть бодай якісь пропагандистські заходи. А позаяк у бюджеті коштів і без того не вистачає, на думку експерта, в такій пропаганді будуть задіяні агітатори від БЮТ, що працюватимуть під час виборчої кампанії.

У той же час, Цибулько вважає, що вцілому децентралізація бюджету є слушною ініціативою, однак проблема полягає саме у механізмі, за яким її намагаються впровадити. На його думку, задля позитивного результату, перш ніж запроваджувати таке нововведення, потрібно було провести навчання представників місцевих громад щодо ефективного менеджменту фінансами.

Обговорити на форумі