друкувати


Аби гарно служити, треба в тири ходити

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-26 03:03:41
У кожному з районів Прикарпаття для організації якісного проведення навчально-польових зборів юнаків та змагань з військово-прикладних видів спорту буде відновлено тири для стрільби із малокаліберної зброї.

Про це повідомили на нараді за підсумками весняного - 2009 року призову юнаків області на строкову військову службу, яку днями провів заступник голови - керівник апарату Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Коржак.

В нараді взяли участь голови районних (міських) призовних комісій, військові комісари районних (міських) військових комісаріатів та їх заступники з призову, члени обласної призовної комісії, голови військово-лікарських комісій військових комісаріатів. За словами пана Коржака, керівництво області вважає, що дані заходи сприятимуть вихованню молоді в патріотичному дусі.

Також було відзначено, що план призову в області виконано в повному обсязі, на військову службу призвано 672 особи. Кращою визнано роботу Коломийського ОМВК та Надвірнянсько-Богородчанського ОРВК. До речі, при проведенні весняного призову значно покращена взаємодія військкоматів з органами внутрішніх справ області щодо проведення профілактичної роботи з призовниками та розшуком осіб, які не прибули на призовні дільниці, наслідком чого стало значне зменшення їх кількості.

Також відсутні випадки повернення призовників з військ, як неправильно призваних за медичними показниками. Відсутні звернення призовників та їх батьків з питань призову до вищих інстанцій. Кращими щодо організації проведення стрільб юнаків з автомата бойовими патронами визначені Тисменицько-Тлумацький та Снятинсько-Городенківський ОРВК, недостатньо організована ця робота Калусько-Рожнятівським ОРВК та Івано-Франківським МВК.

Членами обласної призовної комісії надані пропозиції військовим комісаріатам щодо вдосконалення організації роботи з призовниками у період між призовами та при проведенні призову осінь – 2009 р.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі