друкувати


На Волині найкорумпованішою вважають прокуратуру

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-25 03:14:30
За 2009 рік в середньому по Україні частка людей, задіяних у різних корупційних проявах, становить 62,5%. Про це під час презентації у Луцьку результатів загальнонаціонального дослідження "Стан корупції в Україні. Порівняльний звіт 2007-2009" розповіла заступник директора проекту "Гідна Україна" Любов Паливода.

У відповідях на запитання "У яких сферах найбільше поширена корупція?" у 2007 році на Волині лідирували міліція, Державна автоінспекція, митний контроль та отримання державного житла. Проте зараз ситуація змінилася – найбільше корумпованими опитані волиняни вважають прокуратуру, приватизацію, володіння та користування землею, судову систему та отримання державного житла, повідомляють Волинські Новини.

За словами пані Паливоди, у середньому по Україні на запитання "Чи були ви задіяні у різних корупційних проявах?" кількість респондентів, які дали ствердну відповідь, зменшилась з 67% до 62,5% порівняно з 2007-м. За цей же час у Волинській області на 2,5% зменшилась кількість людей, у яких вимагають хабарі, а натомість на 3 відсотки збільшилася кількість людей, які добровільно дають хабарі. Особистими знайомствами на Волині послуговуються переважно люди з вищою освітою.

Загалом, індекс сприйняття корупції в області нижчий від загальноукраїнського.

Обговорити на форумі