друкувати


Time склав рейтинг найбільш шкідливих блюд фастфуда

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-25 01:18:45
Журнал Time склав рейтинг найбільш калорійний страв, які пропонують фастфуд, напередодні ухвалення закону про обов'язкове згадування калорійності на продуктах в ресторанах швидкого харчування.

Добова норма людини складає 2 тис. калорій, пише Time. Але деякі страви в єдиному екземплярі перевищують її. Причина не тільки в кількості кілокалорій, але й у високому вмісті жиру і натрію.

Так, до рейтингу увійшли картопля з сиром по-австрійських з ресторану Outback Steakhouse (2140 ккал), салат Chicken Ranch Fully Loaded (960 ккал), велика порція смаженої картоплі в Five Guys (1464 ккал), шоколадний коктейль Triple Thick мережі McDonalds (1160 ккал).

Гарячий шоколад з горіхами у найбільшій мережі кав'ярень Starbucks в світі складає 600 ккал, а фірмовий бургер від Applebee's з беконом кесаділья-бурґер містить не тільки 1440 ккал, а й 4410 мг натрію, що майже в два рази перевищує рекомендований добовий максимум.

В середній порції коктейлю з полуничним морозивом Oreo Sundae в Burger King 980 ккал і 21 г жирів з насиченими жирними кислотами. А салат Кобб в обгортці від Chop't містить 787 ккал і 380 мг холестерину. Всього один "Куряча чашка" від KFC містить третину добової норми калорій (700 ккал).

Джерело: ВЗГЛЯД
Переклад: Олег Бородач, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі