друкувати


Топ-14 кілерів фігури, або Хочете швидко набрати вагу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-22 03:00:25
Зіпсувати фігуру набагато простіше, ніж її зберегти. Такий закон життя. І як би сумно це не звучало, але так воно і є насправді. Уникайте 14 речей зі списку, наведеного нижче - і вам стане легше зберегти свою фігуру і не йти на поводу у шкідливих звичок.

1. Перегляд телевізора. Регулярний тривалий перегляд телевізора - прямий шлях до ожиріння. Недавні дослідження довели, що ті, хто дивиться телевізор близько двох годин в день, більш схильні до надлишкової ваги, ніж ті, хто дивиться його лише півгодини в день. Тут все очевидно - коли дивишся телевізор, перебуваєш у стані спокою, нерухомості ... Пульс, кров'яний тиск і метаболізм знижуються - в результаті, спалюється лише 20-30 ккал на годину.

2.Швидка трапеза. Їсти надто швидко - звичка багатьох людей. Сигнали від шлунка до мозку доходять після того, як ви вже закінчили їду, - звідси переїдання. Тому їсти потрібно не менше 15-20 хвилин - саме стільки часу необхідно сигналам "шлунок-мозок" про те, що ви дійсно ситі. Вчені вважають, що швидке поїдання їжі - причина метаболічного синдрому - високий кров'яний тиск, ожиріння, підвищений холестерин і резистентність до інсуліну.

3.Їсти в поспіху. Дуже часто ми перекушуємо і одночасно займаємося якоюсь іншою справою. Якщо ви дуже часто їсте, працюючи за комп'ютером, ведучи машину, дивлячись телевізор, ходячи по магазинах - знову ж таки, ще один прямий шлях до ожиріння. Ви просто не помічаєте, що їсте.

4.Часті фаст-фуди. Одна з головних причин надмірної ваги - постійний стрес і відсутність часу для того, щоб приготувати здоровий і повноцінний обід та вечерю. Звичайно ж, простіше забігти в найближчий ресторан швидкої їжі, або, просто кажучи, фаст-фуд. Фаст-фуди відомі своїми насиченими жирами, низьким вмістом клітковини і великими порціями. В результаті знову ожиріння.

5.Емоційне харчування. Емоційне харчування пов'язане з споживання великої кількості їжі, яка допомагає "заїсти" депресію, тривогу або самотність. А основна мета - придушити голод.

Експерти оцінюють, що 75 відсотків переїдання пов'язано з емоціями. Як багато разів ви помічали себе на кухні за перекускою або жуючи джанк-фуд, щоб придушити стрес, але ні в одному з випадків голодні не були?

6.Немає часу на заняття спортом. Якщо подивитися у ваш "ту-ду лист" ("те, що потрібно зробити"), то, можливо, фізичні вправи займуть в ньому останні рядки (якщо взагалі будуть). Якщо це так, ви не одні. Таких повно. З-за відсутності вільного часу дуже складно знайти час на виконання вправ, але все одно це можна зробити. Було б бажання.

7.Ваші друзі можуть зробити вас товстими. У дослідженні, опублікованому 26 липня 2007 року, є припущення, що ожиріння може бути "соціально заразним". Воно було проведено серед 12 000 людей протягом 32 років, і показало, що ті, у кого є друзі, брат чи сестра та чоловік, які страждають ожирінням, збільшують ризик ожиріння на 37-57 відсотків.

8.Недостатнє спання. Недостатнє спання збільшує ризик ожиріння через підвищення рівня греналіна (ghrenalin) - гормону, що стимулює апетит, і знижує рівень лептіна (leptin) - гормону, що знижує апетит. Дослідження, проведене в Брістольскому університеті у Великобританії, показало, що в порівнянні з нормальним восьмигодинним сном зменшення сну на годину збільшувало показники жиру в тілі на 3 відсотки.

9.Відсутність інформації про продукти, що споживаються. Багато людей їдять їжу і поняття не мають, яку ж енергетичну цінність вони мають і скільки в них жирів. Це призводить до збільшення ваги і шкідливих звичок в їді, тому що ви можете з'їсти у два рази більше, ніж потрібно для підтримки ваги. Це не кажучи вже про те, що можливо, потрібно не просто підтримувати вагу, а зменшувати її.

10.Кредитки. Дослідження, проведене компанією Visa серед 100 000 рахунків в ресторанах, показало, що люди, які оплачували кредитною карткою витрачали на 30 відсотків більше, ніж ті, хто платив готівкою. Середня жінка, що відвідує ресторани фаст-фуд раз на тиждень, споживає на 17160 ккал на рік більше.

11.Пропуск сніданку. Дослідження показали, що люди, які повноцінно снідають, менше схильні надміру ваги.

12.Некомфортний одяг. Вчені з університету в Вісконсіні виявили, що комфортний одяг для буднів допомагає збільшити фізичну активність.

13.Зневага вагами. Недавні дослідження Університету Міннесоти показали, що ті хто зважувався кожен день, втратили 6 кілограмів протягом двох років, у той час, як ті, хто цього не робив, - усього лише 2 кілограми.

14.Нудьга. Опитування Priory Group у Великобританії показало, що частіше люди їдять, коли їм нудно, а не коли, у них стрес.

Джерело: BT-LADY.COM.UA
Переклад: Олег БОРОДАЧ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі