друкувати


В Україні - неконтрольована емісія

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-22 10:55:42
Арсеній Яценюк вважає, що в Україні - неконтрольована емісія і розглядає збільшення кількості надрукованих грошей, як наслідок газової угоди, підписаної прем'єр-міністром. "Дається вказівка надрукувати гроші, щоб видати кредит через НАК "Нафтогаз України", через "Ощадбанк". Потім "Нафтогаз" повертається до Національного банку і купує долари", – сказав Арсеній Яценюк на прес-конференції в Тернополі.

Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" заявляє, що є необхідність проведення корупційного розслідування дій посередників, а також факту відмови України від дешевого газу. "Емісія, як короткотривалий механізм, – нормальне явище, але не як спосіб короткострокових виплат, не як спосіб фактичного утримання штучної картини стабільності", – сказав Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Він вважає, що сьогодні в Україні відсутня картина внутрішнього ринку, чого не було навіть за часів тоталітаризму, бо захована вся економічна статистика по країні. "Ми не знаємо, як розвивається українська економіка. Я бачу лише декілька шляхів виходу з ситуації: антикризову програму приймати вже пізно, це треба було робити, коли вона приймалася у всіх країнах світу. Приймати потрібно план розвитку", – сказав лідер "ФРОНТУ ЗМІН".

Арсеній Яценюк підкреслив, що сам ніколи не допустив би такий розмір емісії і нагадав, що власні заощадження продовжує зберігати в гривнях.

Обговорити на форумі