друкувати


А.Яценюк: Треба привести до ладу нашу бюджетну медицину

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-20 05:46:46
Арсеній Яценюк наголошує, що необхідно привести до ладу бюджетну медицину в Україні. Про це він сказав, відвідуючи обласну Івано-Франківську лікарню напередодні Дня медичного працівника.

"Нам треба навести лад у бюджетній медицині", – наголосив Арсеній Яценюк і додав, що прикладом є медична система у Канаді, яка є повністю бюджетною і на сьогодні вважається однією з найкращих у світі. Крім того лідер "ФРОНТУ ЗМІН" вважає, що в Україні необхідно унормувати систему використання бюджетних коштів у медичній сфері, а також затвердити і запровадити медичні протоколи, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Він зазначив, що також необхідно розвивати превентивну медицину. "Нам набагато дорожче лікувати хвору людину. Суттєво дешевше через профілактичні заходи, через виявлення на ранній стадії захворювання, просто не дати людині можливості захворіти", – сказав Арсеній Яценюк.

Яценюк підкреслив, що вважає своїм завданням підвищення зарплат медикам та справедливий розподіл бюджетних коштів у медичній галузі. Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" привітав усіх медиків з наступаючим святом та наголосив, що медична професія є дуже відповідальною і важкою.

Обговорити на форумі