друкувати


Ворохта: війна за землю почалась

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-19 03:37:03
У Яремчанській міській організації Єдиного Центру констатують факти самовільного розпорядження землею Ворохти з боку депутатів та голови селищної ради.

Так сесія Ворохтянської селищної ради розподілила ділянку лісу між чотирма громадянами, в тому числі заступником міського голови Яремче та секретарем селищної ради. "Такі рішення не можна приймати без дозволу Прикарпатського природного парку, - говорять в Яремчанській міській організації Єдиного Центру. – Тепер на цій території безконтрольно вирубується ліс".

Яремчанські єдиноцентристи констатують ще один факт самовільного розподілу земель селищною радою. Земля санаторію "Смерічка" площею 0,46 гектара надана у користування двом місцевим мешканцям. "На цю землю є державник акт, - наголошують представники Єдиного Центру в Яремчі. – Яким чином землю вилучили у санаторію, невідомо. У судах нічого довести не вдалось. Ймовірно, що на хід розгляду справи або чинили тиск зверху, або іншим чином заохотили суддів прийняти рішення не в користь санаторію".

"Причиною всіх зловживань із землею у Ворохтянській селищній раді є безконтрольність і безнаказаність селищного голови, з доброї волі якого природні багатства нашого краю відходять до рук окремих громадян. При цьому і головний лікар санаторію "Смерічка", і державні установи, котрі би могли повпливати на ситуацію, чомусь мовчать", - зазначають у Яремчанській організації Єдиного Центру.

Обговорити на форумі