друкувати


У Львові дізнались правду про істинне походження росіян

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-18 04:52:40
Нещодавно у Львівському історичному музеї благодійний фонд “Україна-Русь” представив брошуру під назвою "Москалі – не "рускіє" і не слов’яни", до якої увійшли три статті Степана Дяківського, Святослава Семенка та Павла Штепи, котрі розвінчують міф про походження росіян та викривають історичні фальсифікації із привласненням самоназви.

Лауреат державної премії України в галузі науки і техніки, президент благодійного фонду "Україна-Русь" Ростислав Новоженець у своїй промові так прокоментував ідею видання цієї брошури: "Навіть у Львівському історичному музеї про Київську Русь є єдиний експонат – карта. Вона розкриває загальну картину: північ належала до новгородських словен. Київська Русь на основі якої сформувалася українська нація – унизу. "Старший брат", як він себе називав, поклавши сто мільйонів українців, перебрав наші назви: у московському князівстві був Галич, Ростов, Переяслав, – вони навіть не в стані були підібрати відповідні назви для своїх міст.

Але Москву назвали по-угрофінськи, що в перекладі означає каламутна вода. Нас того в школі на уроках історії не вчили, й тепер намагаються на ці теми не говорити. Росіяни вже кілька століть намагаються видавати себе за слов’янський народ, але насправді таким не є. Це найбільший фальсифікат світової історії, цинічний і ганебний. Цю історію писав Кара-Мурзи (Карамзін). Це повинен знати кожен, щоб не бути "зачарованим на схід", – сказав Ростислав Новоженець, повідомляє Live in Ua .

Обговорити на форумі