друкувати


Українські батьки неоднозначно ставляться до зовнішнього тестування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-18 04:01:52
Учасникам зовнішнього незалежного оцінювання в Україні обіцяли оголосити результати тестів з української мови і літератури 15 червня вранці. Проте ті з'явилися лише надвечір. Причиною затримки в Українському центрі оцінювання якості освіти вважають велику кількість користувачів і, можливо, атаку хакерів.

"Результати з'явилися 15 червня увечері. Річ у тому, що є дві позиції затримки: хакреська атака і велика кількість користувачів, які намагалися одночасно зайти на сайт", - повідомила директор Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Марина Горбенко-Хвастунова, повідомляє Освітній портал.

Відзначимо, 422 особи, які пройшли тестування, подали апеляційні заяви, висловлюючи тим самим свою незгоду з результатами оцінювання. З них вже розглянуто 228 заяв.

Згідно з результатами соцопитування, проведеного Інститутом Горшеніна, українські батьки неоднозначно ставляться до зовнішнього тестування. Про позитивне ставлення до нової системи вступу до вищих навчальних закладів заявили 38,7% опитаних. Проте майже така ж кількість респондентів (39,5%) ставляться до нововведення негативно. Кожен десятий з опитаних (10,4%) не визначився зі ставленням до зовнішнього тестування, а 11,4% учасників до нього байдуже.

Обговорити на форумі