друкувати


В Україні, як і в СРСР, сексу не буде

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-18 03:29:18
Майже тиждень громадськість хвилює прийнятий закон, що передбачає кримінальну відповідальність за все, що може нанести шкоду моралі українця. Мова про зберігання та розповсюдження порнографії і продукції, що пропагує культ насильства і жорстокості.

І якщо з насильством і жорстокістю зрозуміло, то з перспективою сісти только через те, що вдома завалялася пара-трійка "не слабкого еро", а під диваном виявився "Плейбой", практично ніхто не згоден.

У законі є пункт про покарання за зберігання матеріалу, який пропагує "невігластво, неповагу до батьків, принижує особистість". За це можна загриміти до в'язниці на шість років.

Сісти може і той, хто дозволить собі "виготовлення, ввезення на територію України, вивіз з України, перевезення чи інше переміщення, зберігання продукції еротичного чи сексуального характеру для демонстрування збуту чи розповсюдження або її демонстрування".

На кілька років можна буде сісти за "Порушення законодавства у сфері захисту суспільної моралі щодо обігу продукції чи організації й (або) проведення видовищного заходу еротичного чи сексуального характеру".

Фактично під ці формулювання можна підвести абсолютно все. І стриптиз, і виступи поп-зірок. Заборонити доведеться і всі журнали із сексуальними дівчатами на обкладинках і навіть газети, які дозволяють собі друкувати на останніх сторінках не зовсім одягнених дівчат. І якщо ви покажете знайомому якийсь пікантний журнальчик або кіно, то за це тепер теж можна буде сісти.

Самі законодавці мотивували необхідність прийняття цього закону боротьбою з дитячою проституцією. Один з авторів резонансного законопроекту, депутат Геннадій Москаль вважає спалах народного обурення "істерикою".

"У нас завжди так: що глухий не дослухав - додумав. Вихопив слово "зберігання", не дочитав до кінця, або не зрозумів, що в законі написано про "зберігання з метою демонстрації стороннім людям", що означає створення домашніх порно-студій і демонстрацій фільмів в режимі реального часу", - пояснив політик.

"Ми ж не зазіхали на статеву свободу дорослих нормальних людей, на якісь їхні пристрасті або еротичні фантазії! Ми виступаємо за заборону дитячої порнографії, дитячої проституції, педофілії. Ніхто не говорить про те, що комусь не можна вдома завести козу і т.. хати її. Та на здоров'я, якщо це єдина радість у житті", - переконаний депутат.

У той же час депутат від ПР Вадим Колесніченко відповів, що оскільки в законодавстві немає чіткого визначення порнографії, а прийнятий закон не продуманий "до коми", під нього може потрапити будь-яка людина, у якої зберігається та чи інша продукція еротичного змісту.

Колесниченко підкреслив, що з самого початку суть прийнятого закону полягала в захисті дітей, але в підсумку "все вийшло як завжди" , повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі