друкувати


Л.Оробець: Прем’єр свідомо підставляє студентам главу Міносвіти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-16 06:59:27
Народний депутат України, заступник голови Єдиного Центру Леся Оробець пропонує главі уряду невідкладно пояснити ситуацію, що склалася навколо рішення, яким нібито скасовано скандальну постанову Кабміну про легалізацію платних послуг у вишах.

"Зі слів прем’єра, постанову №369 скасовано ще на початку травня. Між тим, на сайті Кабміну тексту даного рішення немає, а винним у цьому оголошують Міносвіти, керівництво якого глава уряду давно мріє відправити у відставку", – повідомила Оробець, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

За словами політика, публічне зобов'язання керівника даного відомства "негайно ухвалити всі необхідні рішення з метою запобігти введенню будь-яких фінансових стягнень в українських вузах" демонструє звичну віртуозність глави уряду в "переведенні стрілок" на тих, що "ні сном, ні духом" до цього не причетні. "Міністр освіти і науки не може нести відповідальність ані за урядовий сайт, ані, тим більше, за рішення прем’єра, котрому варто взяти слухавку в руку, аби вирішити проблему. Схоже, за тяганиною з оприлюдненням "роботи над помилками" Тимошенко стоять, крім небажання їх визнавати, ще й інші чинники", – наголосила заступник голови Єдиного Центру.

"Прем’єр має невідкладно покласти край байкам, якими місяць годують студентів, визнати помилки й оприлюднити рішення, яким скандальне розпорядження Кабміну буде нарешті скасоване", – підсумувала Оробець.

Обговорити на форумі