друкувати


А.Яценюк за комплексне розслідування діяльності енергетичного сектору

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-16 05:00:04
Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" Арсеній Яценюк заявляє про необхідність проведення комплексного міжнародного розслідування діяльності українського енергетичного сектору. Про це він заявив під час презентації Сумської обласної організації Ініціативи Арсенія Яценюка "ФРОНТ ЗМІН" у форматі телемосту "Київ-Суми".

"В Україні є те, що називається енергетичною корупцією. Ринок енергетики абсолютно непрозорий. І одним з своїх завдань я бачу – побудувати нову економічну і енергетичну політику держави. Щоб її збудувати, треба обов’язково розібратися в минулому. І те, що стосується енергетичних відносин, починаючи з компанії ЄЕСУ і закінчуючи іншими газовими посередниками, чи це РосУкрЕнерго, чи це УкрГазЕнерго, чи це інші компанії,які з’явилися після підписання прем’єром угоди з Російською Федерацією – діяльність цих компаній повинна бути розслідувана", - наголосив Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" додав, що під час проведення цього розслідування необхідно дати відповідь на декілька питань, зокрема, "хто і яким чином прийняв рішення змінити умови контракту з Росією і відмовитися від дешевого газу по 50 доларів? Хто і яким чином прийняв рішення занести на український енергетичний ринок, починаючи з 90-х років масу посередників? Куди поділись гроші, і хто прийняв рішення підписати такий газовий контракт з росіянами?"

Також Арсеній Яценюк додав, що до розслідування необхідно обов’язково залучити міжнародні організації. "Буде проведене комплексне розслідування всієї діяльності у енергетичному секторі, і на всі ці питання необхідно дати відповідь разом з міжнародними організаціями, таке розслідування повинно обов’язково бути міжнародним. І ми розберемося в ролі і місці кожної посадової особи, яка присутня на енергетичному ринку", - заявив Арсеній Яценюк.

"Як це не дивно, але ми багата країна, ми видобуваємо більше 20 млрд куб. м. газу, ми покриваємо своє споживання нафти більше ніж на 20%. Ми багата країна, але ми це не вміємо використовувати" - резюмував лідер "ФРОНТУ ЗМІН".

Обговорити на форумі