друкувати


Перший серійний телефон на сонячній батареї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-13 04:17:56
Компанія Samsung представила перший серійний мобільний телефон, з зарядкою від сонячної батареї, вбудованою в корпус пристрою. Новинка одержала назву Guru E1107 (Solar Guru).

Крім сонячної батареї, розташованої на задній панелі, вона комплектується звичайним акумулятором ємністю 800 мА/г. За заявою виробника, якщо потримати цей телефон під променями сонця протягом години, він зможе пропрацювати від п'яти до десяти хвилин в режимі розмови. Для повної зарядки сонячною енергією потрібно близько 40 годин. Після чого телефон здатен буде пропрацювати 12 годин у режимі розмови, повідомляє Новости технологий.

Samsung Guru E1107 оснащений 1,52-дюймовим CSTN-екраном з роздільною здатністю 128х128 пікселів, FM-тюнером і ліхтариком. В якості рингтонів апарат дозволяє встановлювати MP3-файли. Підтримується робота в мережах GSM 900/1800 Мгц.

Вартість новинки виявилася ще нижчою, ніж очікувалося: в Індії його можна буде купити за 59 доларів. Пізніше "сонячний" телефон з'явиться в Південно-Східній і Південно-Західнії Азії, Латинській Америці та Європі.

Обговорити на форумі