друкувати


Клавіатура та миша набагато брудніші за сидіння унітазу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-13 11:23:37
Сучасні офіси просто немислимі без комп'ютерів. Але комп'ютери можуть стати серйозною загрозою здоров'ю користувачів. Виявляється, на комп'ютерній клавіатурі може знаходитися більше мікробів, ніж на сидінні унітазу.

Вчені взяли спеціальні проби з 33 клавіатур в офісах. Їх перевіряли на наявність кишкової палички, збудників стафілокока та інших кишкових бактерій. Потім результати порівняли з результатами аналізу проб, узятих з сидіння унітазу і з ручки туалетной двері.

З усіх перевірених клавіатур 4 виявилися потенційно небезпечними для здоров'я, а одна визнана непридатною до використання. На двох клавіатурах виявився небезпечний рівень збудників стафілокока, а на двох інших - безліч кишкових бактерій, якими користувач може заразитися при контакті.

Науковці кажуть, що основною причиною появи такої кількості бактерій є перекус на робочому місці. Залишки їжі стимулюють розвиток бактерій, і у тих, хто їсть бутерброди або фрукти на робочому місці, можуть з'явитися такі симптоми харчового отруєння, як діарея.

Уникнути цього можна, дотримуючись правил особистої гігієни. Частіше мити руки, протирати вимикання комп'ютера м'якою чистою тканиною, регулярно чистити клавіатуру і мишу і, звичайно, не є на робочому місці - ці прості правила не дозволять вашому комп'ютеру стати загрозою вашому здоров'ю, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі