друкувати


Українське виноробство потрібно відновлювати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-12 05:49:12
Українське виноробство необхідно розвивати, як галузь, для того щоб стати конкурентними на зовнішніх ринках. Про це він заявив інтерв’ю журналістам перебуваючи у Херсонській області.

"Виноробство – дуже важлива галузь, тому що у ній задіяні десятки підприємств, починаючи з виноградників і закінчуючи виробництвом пляшок та картону. І до речі, це саме конкурентна галузь", – заявив Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Він додав, що коли він проводив переговори по СОТ щодо підписання з ЄС угоди про зону вільної торгівлі, то питання виходу українського виноробства на ринки Європейського Союзу було найбільш дискусійним.

"Сьогодні йде жорстка боротьба за вино, за коньяк, за будь-кий алкоголь і для мене дуже важливо зробити максимум для того, щоб українське виноробство мало внутрішній ринок та конкурентні переваги перед зовнішнім ринком. Нам складно конкурувати з європейським ринком, який дотується мільярдами євро, і який фактично утримується власними силами не тільки з точки зору економічної доцільності, а й з точки зору політичної доцільності, тому що у цьому виробництві задіяні сотні тисяч людей", – сказав лідер "ФРОНТУ ЗМІН".

Арсеній Яценюк зазначив, що Україні треба взяти світову модель формування ринку алкоголю, однак для цього необхідно стимулювати розвиток цієї галузі.

Обговорити на форумі