друкувати


На Схід за будинковим досвідом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-11 12:16:47
Представники органів місцевого самоврядування Прикарпаття у складі делегації із Західної України відвідали міста Кіровське та Артемівськ під час обмінного візиту, організованого Муніципальною програмою врядування та сталого розвитку, що впроваджується ПРООН. Гості ознайомилися з досвідом роботи Асоціації ОСББ в місті Кіровське, місцевою політикою формування ефективного власника та прикладами корпоративної соціальної відповідальності на місцевому рівні.

Головною метою візиту - обмін інноваційними практиками міст та представлення особливостей Східної України лідерам міст з Західної України для сприяння порозуміння між Східною та Західною Україною та засвоєння практик ефективного місцевого самоврядування, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Місто Івано-Франківськ представляли Галина Гринюк, голова ради голів будинкових комітетів та об’єднань співвласників багатоповерхових будинків при міському голові (ОСББ) та спеціаліст відділу енергозабезпечення та комунальних підприємств управління економічного та інтеграційного розвитку Володимир Людера.

Учасники зустрічі розповідають, що місто Кіровське є одним з найбільш успішних та активних партнерів ПРООН/МПВСР в Східній Україні. Місцеві громади створили більше 40 ОСББ - організацій, що створюються жителями для утримання та обслуговування спільного майна.

З 2006 року, місцеві громади реалізували 11 проектів, спрямованих на ремонт систем водопостачання, опалення та водовідведення в багатоповерхових будинках.

Ці проекти принесли користь більш ніж 3000 місцевих жителів. Загальна вартість цих проектів становить 387 тисяч гривень, з яких 140 тисяч становить внесок ПРООН. 181 тисячу дає Кіровська міськрада та 66 тисяч було внесено місцевими громадами. Цей досвід є надзвичайно корисним для міст, які бажають сприяти реформі утримання житлового фонду на місцевому рівні, мотивуючи громадян об'єднуватись і створювати ОСББ для покращення якості надання послуг громадянам.

Обговорити на форумі