друкувати


Благодійність на радість дітям

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-11 10:55:52
Вчора в івано-франківському навчально-реабілітаційному центрі для дітей з особливими потребами відкрито кімнату соціально-побутового орієнтування. Але це не тільки одна кімната, а цілий комплекс: кухня, швейна майстерня, санвузол з душовою кабіною, пральною машиною і сушкою та клас лікувальної фізкультури.

Гроші на закуплю обладнання було зібрано ще у 2007 році під час благодійного аукціону, який організувала Фундація Короля Юрія за підтримки громадської організації "Молодіжна мистецька формація "Форумс". Тоді зібрали понад 100 тисяч гривень. Над облаштуванням кімнат працювали півтора роки. Ремонт профінансувало міське управління освіти і науки, витративши на це 120 тисяч. До цього часу шити, прати, готувати їсти дітей навчали у непристосованих приміщеннях.

У новеньких кімнатах дітей з особливими потребами навчатимуть користуватися електричними й механічними побутовими приладами, кухонними предметами, скляним посудом із врахуванням правил безпеки та ведення побуту, як в реальному житті. Адже цих діток, кажуть вчителі з навчально-реабілітаційного центру часом треба довго вчити як ножем користуватися, не кажучи вже про щось складніше. Зате коли вони засвоюють якусь справу, то робитимуть її сумлінно й акуратно. Окрім того, групові заняття сприяють засвоєнню морально-етичних норм поведінки, вихованню навичок спілкування.

Голова фундації Павло Андрусяк зазначив, що в цьому році знову буле проведено благодійний аукціон, аби й надалі гроші витрачалися на добрі справи. Проте на що чи на кого будуть спрямовані кошти, наразі не визначено.



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі