друкувати


В.Анушкевичус відзвітував перед громадськими організаціями

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-10 11:43:24
Учора міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус відзвітував за 2008 рік перед представниками громадських організацій міста. Зустріч тривала більше двох годин. У своєму виступі міський голова зупинився як на позитивних моментах, які стали підсумком 2008 року в окремих галузях життєдіяльності міста, так і на негативних моментах та недопрацюваннях міської влади.

До позитивів у результатах діяльності міської влади за підсумками 2008 року Віктор Анушкевичус відніс отримання містом Прапору Європи у вересні звітного року. Говорячи про символічне значення цієї події, міський голова наголосив, що таке рішення було прийнято представниками Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Власне, європейську відзнаку такого рівня отримують лише міста, які насправді роблять значний поступ у питанні встановлення та підтримання партнерських відносин з містами Європи.

Ще одним позитивом у роботі виконавчої влади, на чолі якої він перебуває, Віктор Анушкевичус назвав те, що "економіка міста завершила 2008 рік на позитивній ноті, а саме те, що за десятьма провідними економічними показниками місто Івано-Франківськ посіло перше місце серед восьми західноукраїнських міст".

Одним з великих досягнень у 2008 році міський голова назвав те, що незважаючи на економічну кризу, Рік медицини таки вдався. В його рамках вдалося значно підсилити технічну базу лікувальних закладів міста і закласти прекрасну базу для її подальшого розвитку.

Окрім того, міський голова у своєму звіті перед громадськими організаціями міста з вдячністю загадав усіх, хто брав участь у боротьбі з наслідками минулорічної липневої стихії. За словами Віктора Анушкевичуса, саме завдяки професійності, зібраності та злагодженій роботі усіх служб, а також завдяки допомозі підприємців та підприємств міста, жодна людина у Івано-Франківську не загинула під час повені. А отже, найбільшу загрозу спільними зусиллями було відвернено.

Так, одним з негативних моментів, що були характерними в кінці минулого 2008 року Віктор Анушкевичус назвав не 100% виконання бюджету. Йшлося, насамперед, про невиконання бюджету розвитку. За словами міського голови, це стало результатом тривалого протистояння у Івано-Франківській міськраді, що завершилось лише наприкінці звітного року. Від недовиконання бюджету постраждали практично усі галузі.



Джерело: Прес-служба Івано-Франківської міськради
Обговорити на форумі