друкувати


А що в озері лежить?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-10 11:15:03
На сьогодні міське в озеро в Івано-Франківську знову затягнулося листям, водоростями та різним сміттям, яке вкидають туди горе-відпочивальники.

Щодня комунальники, за словами директора центрального парку відпочинку імені Т.Шевченка, Володимира Ротару прибирають водойму, хоча вода й сама очищується природнім шляхом. Мешканцям європейського міста з численними нагородами таки важко мабуть зрозуміти, що кидати недопалки, обгортки від цукерок, плювати а то й навіть використовувати озеро як туалет, аж ніяк не личить. До речі, уже з’явилися перші прихильники раннього купання. Їм, вочевидь, засміченість озера аж ніяк не заважає. Та й пан Ротару нещодавно запевнив, що якість води дозволяє купатись.

Аби краще очистити озеро, міській владі уже не раз пропонували тягнути додатковий водогін з Бистриці. Проте екологи кажуть, що очищення водойми шляхом штучного викачування та вкачування води може пошкодити дно озера. А ще цей проект доволі дорогий: коштує більше мільйона гривень. Цього року для очищення та підтримання належного стану озера в рамках програми благоустрою міста, з івано-франківського бюджету виділено майже 400 тисяч гривень.



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі