друкувати


Правильно заповнюйте декларацію з ПДВ та відповідні додатки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-09 12:18:26
Минуло більше року як ДПА України запровадила зміни до податкової звітності з податку на додану вартість, а саме: одночасно з декларацією повинен подаватися додаток 5 "Розшифровка податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів" та одноіменний додаток 2 до податкової декларації з податку на додану вартість (скороченої).

Для правильного заповнення названого додатку нагадуємо, що в розділі І "Податкові зобов’язання" проводиться розшифровка виключно рядка 1 декларації з податку на додану вартість "Операції на митній території України, що оподатковуються за ставкою 20 відсотків", повідомляє відділ масово-розяснювальної роботи та звернень громадян ДПА області.

Суми податку, сплачені під час митного оформлення товарів в І розділі додатку не відображаються.

У колонці 2 проставляється тільки індивідуальний податковий номер постачальника, назва платника податку не заповнюється.

В розділі ІІ "Податковий кредит" в рядках 4 та 5 відображаються обсяги придбання товарів (послуг), сума ПДВ, нарахованого (сплаченого) постачальнику, та в колонці 2 зазначається тільки його індивідуальний податковий номер.

У разі включення до податкового кредиту податкових накладних, виписаних у попередніх податкових періодах, у додатку зазначається дата їх виписки із зазначенням місяця та року цифрами, а не прописом (наприклад -02.2008).

Обговорити на форумі