друкувати


Івано-Франківськ: Найкращі "body" України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-09 11:20:35
Минулої неділі в обласному центрі Прикарпаття вдруге за останні три роки проходив Кубок України з бодібілдингу та фітнесу… Після річної перерви змагання з бодібілдингу та фітнесу в рамках Кубка України повернулися до Івано-Франківська.

Втім, на відміну від змагань 2007-го року, цього разу до нас з’їхалася, без перебільшення, еліта українського бодібілдингу. Загалом – майже сто найкращих спортсменів з усіх куточків країни. Основна частина першості була відведена під виступи бодібілдерів. Вони розпочинали з обов’язкової програми у категорії "юніори" (до 21 року). Але найцікавіша боротьба за Кубок розгорнулася у старшій ваговій категорії, де атлетів виокремили в групи за зростом: до 165 см, до 172, до 179 та вище 179.

Кожен учасник виступав з показовою однохвилинною програмою під динамічну музику, після чого представники певної категорії виходили на сцену для раунду порівняння пропорцій. В результаті, більшість нагород дісталася столичним атлетам, які й одержали красень-кубок. Варто відзначити і двох призерів з Прикарпаття. Так, у класі до 165 см друге місце посів Ярослав Кмита з Надвірної, а у класі до 172 см третім був Богдан Гальчак – срібний призер чемпіонату світу-2008.

Щодо змагань жінок, то поза конкуренцією була киянка Анжеліка Мусалімова – чемпіонка України та бронзова призерка чемпіонату Східної Європи. Варто відзначити, що бодібілдинг з кожним роком набуває все більшої популярності. Доказ цього – блискучий виступ збірної України на чемпіонаті Європи у Сербії: вона виборола перше загальнокомандне місце з 27-ми країн-учасниць, повідомляє Галицький кореспондент.

Обговорити на форумі