друкувати


Сьогодні Україна і Хорватія зіграють у відбірному матчі ЧС-2010

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-06 10:29:41
Сьогодні національні збірні Хорватії та України проведуть відбірковий матч Чемпіонату світу 2010 року. Гра відбудеться в Загребі на стадіоні "Максімір". Початок матчу о 21:10 за київським часом, пряма трансляція на ТРК "Україна".

Сьогоднішній матч стане багато в чому визначальним для нашої команди у боротьбі за друге місце у шостій відбірковій групі. Україна, набравши сім очок, поки займає третє місце. Хорвати набрали 10 очок, але зіграли на один матч більше. Перемога залишить нашій команді непогані шанси на друге підсумкове місце і право зіграти в плей-офф. Нічия і тим більше поразка, зроблять цю задачу практично невиконаною.

Головний тренер збірної Олексій Михайличенко викликав до команди 25 футболістів, серед яких і два новачка - захисник "Шахтаря" Микола Іщенко і кращий бомбардир чемпіонату України - нападник сімферопольської "Таврії" Олександр Ковпак.

Як це часто буває перед відповідальними матчами, не обійшлося в команді без кадрових втрат. У середу на тренуванні травмувався півзахисник "Динамо" Олександр Алієв. У нього пошкодження голеностопа і найближчі два тижні футболіст проведе в гіпсі. Швидше за все, на позиції динамівця "під нападаючими" зіграє представник "Дніпра" Сергій Назаренко.

Найбільшою втратою збірної Хорватії слід назвати капітана команди Ніко Ковача, який у неповні 38 років вирішив завершити кар'єру. У центрі півзахисту його можуть замінити Йерко Леко, представник київського "Динамо" Вукоєвіч або Ніко Кранчар.

Не зіграє і центральний захисник "Зеніту" Івіца Кріжанац, вибувший з ладу на тривалий термін через травму. З тієї ж причини не вийде на поле найрезультативніший форвард збірної Едуардо, який майже рік відновлювався після перелому, а навесні повернувся на поле і навіть забив гол у матчі з Андоррою.

Нагадаємо, що ці команди вже провели матч в жовтні минулого року, і тоді в Харкові була зафіксована нічия 0:0, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі