друкувати


Кому Путін подавав сигнал

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-05 03:26:38
Остання газова заява Путіна була адресована, перш за все, Європі і Фінляндії, вважає політолог Володимир Цибулько.

Свій висновок експерт робить хоча б з того, що саме на території цієї держави (Фінляндії) ця заява була проголошена. Тому, ніякого відношення до українських питань, на його переконання, вона не має, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

За словами Цибулька, заява російського прем’єра свідчить лише про істерію, викликану його енергетичним крахом. "Ця заява була зроблена у Фінляндії, яка з української труби взагалі нічого не отримує. Фінляндія не стоїть на стратегічних шляхах транзиту російського газу. Тому, Путін використав ситуацію для шантажу Євросоюзу, а не України", - говорить експерт.

Він зауважує, що проекти РФ, пов’язані з "Північним потоком", "Південним потоком" та іншими варіантами тиску на "Набукко" фактично провалилися. "Це все свідчить про те, що, крім всього, Путін ризикує втратити вплив і всередині Росії. Тому, крім імперського дискусу, ця заява нічого не підтримувала. Посил був спрямований на Фінляндію для того, щоб вона трохи лояльніше поводилася у питаннях "Північного потоку", - вважає політолог.

Обговорити на форумі