друкувати


Прикарпаття: Будівельно-бойковий скандал

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-05 12:15:13
В Івано-Франківській міській раді чергова "потіха". Цього разу посадова: вчора голова комісії з питань будівництва та архітектури, депутат міськради та власник відомого комплексу "Надія", що в Івано-Франківську, Мирослав Бойко відкликав свою заяву про звільнення, яку нещодавно подав.

Причиною стало те, що члени вищезгаданої комісії висловили йому недовіру. Кажуть, що пан Бойко не прислухається до думки більшості, ігнорує пропозиціями членів комісії, зрештою не справляється зі своїми обов’язками. Але схоже, пану Мирославу це вже байдуже, і він готовий знову працювати.

"Наша комісія працювала добре. За увесь період роботи проведено 90 засідань і жодного зриву. Отож члени земельної комісії висловили не недовіру, а бажання робити те, що вони хочуть, - прокоментував Коломиї ВЕБ Порталу своє вчорашнє рішення Мирослав Бойко. – У комісії 12 членів, вісім з яких - бізнесмени. Отож вони стараються робити все, і приймати певні рішення так через призму свого приватного бізнесу".

Зараз покинути комісію голова не може бо в розпалі розробка генерального плану забудови міста, без нього буде непорядок. "Перед виборами всі обіцяли що не будуть закривати дитсадки, не будуть забудовувати двори, старатимуться зберегти дерева і т ін. Однак цього немає, - продовжує пан Бойко. - При роботі комісії ми таки старалися щось зробити, аби передвиборчі обіцянки були виконані. Але останнім часом на засідання комісії подавалися такі матеріали, які стосувалися забудівлі дворів. Я протестував".

За словами пана Бойка, зараз потрібна корекція генплану міста, але не така, яку представили, а така, що буде зроблена за дотриманням усіх норм закону про архітектуру та будівництво, де сказано, що коли відбувається зміна генерального плану то сесія міськради визначає погоджувальної комісії, в яку входять 50-70 відсотків мешканців того району, де будуть будувати і тільки 30 відсотків від міськвиконкому. Такі комісії не були створені. Отож пан Бойко мовить, що він виступає за те, аби всі процеси пов’язані з будівництвом в Івано-Франківську відбувалися законно.

Проте міські обранці не всі з ним погоджуються. Кажуть навіть щоб розпустити всю комісію. Зрештою до кадрових перетасовок у міськраді давно звикли.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі