друкувати


Інтернет-залежність лікують електрошоком

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-04 11:25:37
Такий незвичний спосіб боротьби з Інтернет-залежністю практикують в Китаї. Про методи лікування стало відомо з розповідей пацієнтів, які пройшли курс так званої "деінтернетизації" в одній з клінік провінції Шаньдун. Підлітки стверджують, що під час стаціонарного лікування їх відправляли на електрошок за порушення будь-якого з лікарняних правил.

Так, пацієнти отримували розряд силою 200 міліампер за те, що, наприклад, закривались в туалеті, їли шоколад або ж невчасно приймали таблетки. Курс лікування у шпиталі не з дешевих і коштує близько 800 доларів США, повідомляє UKRGAZETA.cz.

На переконання лікарів застосування електрошоку допомагає молодим людям заспокоїтися і не просиджувати за комп’ютером цілий день. Зазначимо, восени минулого року Інтернет-залежність в Китаї офіційно визнали психічним розладом. Термін "інтернет-залежність" вперше був запропонований американським лікарем Голдбергом, кілька років тому. Під цим поняттям він розумів непереборний потяг до Інтернету, що характеризується "згубною дією на побутову, навчальну, соціальну, робочу, сімейну, фінансову сфери діяльності". За ступенем відходу від реальності інтернет-залежність вельми нагадує потяг до наркотиків, алкоголю, азартних ігор. Згідно з дослідженням американських учених, 6-8% користувачів Інтернету вже мають дану патологію.

Обговорити на форумі