друкувати


Hummer буде китайським

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-03 03:34:38
Автоконцерн General Motors, який напередодні оголосив про своє банкрутство, продає свій бренд Hummer китайській компанії Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery, повідомляють американські ЗМІ з посиланням на обізнане джерело.

Виконавчий директор GM Фрітц Хендерсон раніше офіційно оголосив про те, що GM вже уклала з потенційним покупцем марки позашляховиків Hummer протокол про наміри, проте відмовився назвати ім'я покупця і оприлюднити суму операції.

Відповідно до угоди, новий власник марки займеться "агресивним фінансуванням" виробничих програм компанії і візьме на себе подальший розвиток бренду.

За словами Хендерсона, досягнута угода дозволить зберегти в США не менше 3 тисяч робочих місць.

Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery займається будівництвом доріг, а також виробництвом смол, пластиків та інших промислових матеріалів. Придбання марки Hummer стане для компанії першим кроком в автомобільному бізнесі.

Нагадаємо, в кінці травня 2009 року GM оголосив про продаж компанії Opel AG консорціуму, до якого входить канадська компанія Magna International і російський "Ощадбанк". Після цієї операції GM збереже за собою 35% акцій Opel. Чи залишить концерн собі частку в Hummer, поки не ясно. Також GM оголосив про закриття свого легендарного бренду Pontiac.

Водночас автовиробник хоче і надалі випускати чотири основних марки автомобілів, що належать компанії: Chevrolet, Cadillac, Buick і GMC, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі