друкувати


А.Яценюк: Чотири пріоритети для розвитку України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-03 02:44:20
Лідер Ініціативи "ФРОНТ ЗМІН" Арсеній Яценюк вважає, що в Україні необхідно реалізувати чотири основні пункти, які повинні стати пріоритетом. "Це нова сучасна індустріалізація, здорова і освічена нація, формування великотоварного виробництва в сільському господарстві і сильна армія", - заявив він у вівторок в Ужгороді під час презентації Закарпатської обласної організації Ініціативи "ФРОНТ ЗМІН".

На думку Арсенія Яценюка, назріла необхідність зміни національних пріоритетів для України. Він вважає, що саме наша країна буде вимушена розплачуватися за благополуччя великих індустріальних країн, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Арсеній Яценюк підкреслив, що на перше місце він ставить модернізацію української індустрії. Оскільки Україна більше не може жити в системі дешевих грошових потоків. Цей пункт він пропонує реалізовувати шляхом будівництва сучасних промислових підприємств, атомних електростанцій, модернізації наявних переробних потужностей, що дозволить створити нові робочі місця і конкурентоспроможну продукцію. "Конкурентний товар є відповіддю на всі виклики кризи", - упевнений Арсеній Яценюк.

Окремим пунктом у розвитку країни лідер "ФРОНТУ ЗМІН" виділив сільське господарство, яке за його словами зобов'язане стати великотоварним і високорозвинутим. Оскільки без дотримання цих пунктів в селі неможливе існування ані освіти, ані медицини. "Наші європейські партнери дотують по триста євро на гектар, а ми маємо такий же результат за повної відсутності дотацій села", - заявив Арсеній Яценюк. Він також повідомив, що бачить майбутнє безпеки України у власній сильній армії, яка стане "гарантією безпеки країни".

Також одним з головних завдань Арсеній Яценюк називає формування "здорової і освіченої нації". "Система освіти повинна передбачати насамперед якість навчання – від сільської школи і до вищих навчальних закладів", - резюмував Арсеній Яценюк. Ці пункти він планує зробити пріоритетними в Національному Плані Змін, який формує Ініціатива.

Обговорити на форумі