друкувати


Ю.Павленко: "Комендантська година" для підлітків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-03 02:26:31
Міністр України у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко вважає, що обмеження перебування дітей і підлітків після 22:00 у громадських місцях без супроводу батьків має бути затверджене законодавчо.

Як повідомили у прес-службі Мінсім'ї, Міністр наголосив, що цей захід має посилити відповідальність дорослих за долю дитини. Ю.Павленко зауважив, що у розроблених Міністерством пропозиціях законодавчих змін питання стоїть саме таким чином: не просто обмежити перебування на вулиці дітей і підлітків у нічний час. "Акцент робиться саме на державному впливі на підвищення відповідальності батьків та інших дорослих за виховання, здоров'я і життя дитини загалом", - сказав він.

За його словами, сьогодні відповідні проекти законодавчих змін знаходяться на узгодженні з відповідними міністерствами і найближчим часом їх буде подано на розгляд Верховної Ради України. Зокрема, зміни буде внесено у Закон "Про охорону дитинства" і Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, раніше Президент Росії Дмитро Медведєв підписав Федеральний закон в якому йдеться про обмеження перебування неповнолітніх в громадських місцях пізно ввечері і вночі. Федеральним законом органам державної влади суб'єктів Федерації надається можливість з урахуванням місцевих традицій і особливостей встановлювати своїми законами міри із недопущення негативного впливу на фізичний, інтелектуальний, психічний, духовний і етичний розвиток дітей, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі