друкувати


Ющенко: Я не відмовлюся від того, з чим 5 років вів націю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-03 02:19:17
Президент стверджує, що не зрадить своїм переконанням стосовно НАТО, Голодомору та мови навіть під загрозою втрати президентства. Президент Віктор Ющенко заявив, що не відмовиться від своїх переконань заради перемоги на виборах.

За його словами, є речі, які не можна змінювати залежно від старту виборчої кампанії. Це стосується й розбудови державності, підтримки рідної мови, культури, відновлення історичної пам’яті, в тому числі й щодо питання Голодомору, питання євроатлантичної інтеграції тощо.

"Але я хотів би вам чесно сказати, якщо ми говоримо про виборчу кампанію, і якщо я вірно розумію ваше запитання, чи я відмовлюсь від того, з чим я п’ять років йшов і вів націю, чи забуду про це місяці на три, я скажу: я цього не зроблю", - наголосив глава держави.

На його переконання, політика не варта того, щоб у такий спосіб добиватися того, що не є твоєю суттю, що не є твоєю місією.

"Хай це місце медом мазане, і хай залишається комусь, але брехнею йти до цього, це того не варте. Це неправильно і, як для мене, це важко. Для мене зрадити цьому… Я ж до цих цінностей іду все своє життя. Це поставити хрест на всьому", - заявив він.

Водночас глава держави додав, що він є оптимістом.

"Я переконаний, що нація, яку ми сьогодні мило, любо називаємо українською, це не свинопаси, повірте, це нація, яка родить козаків, це нація, в якій багато легенів, які добре розуміють, що якщо ти хочеш мати завтрашній день стабільним, спокійним, гідним, тоді це твоє завдання", - зазначив він.

"В якійсь мірі я можу себе зарахувати до тих, які можуть сказати, що привнесли в цю країну демократію. Я все зробив, щоб у цій країні були чесні вибори. Вони тепер чесні. Але я не можу у змістовну частину виборів втручатись, це ваша відповідальність", - додав президент.

Нагадаємо, раніше Віктор Ющенко підтвердив свій намір брати участь у наступних президентських виборах. За його словами, відмова від участі означала б зраду тих ідеалів, які він сповідував, а також тих людей, які йому вірили, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі