друкувати


В.Ющенко: Існує достатньо механізмів, щоб зупинити узурпацію влади в нашій державі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-03 11:43:26
"Виборів Президента у парламенті не буде. Я все зроблю, щоб цього не було", - заявив Президент України Віктор Ющенко сьогодні в інтерв'ю інформаційній агенції УНІАН, коментуючи мету БЮТ і Партії регіонів провести ревізію Конституції з тим, щоб вибори Президента України відбувалися в парламенті.

"Я хочу досить переконливо дати цей сигнал людям, бо для мене це тест: чи наша країна залишиться демократичною і європейською, чи ми стаємо всі учасниками повзучої деспотії, яка забирає і свободу, і європейський вибір, і українську демократію", - сказав Президент, повідомляє Прес-служба Президента.

В.Ющенко підкреслив, що широку коаліцію її ініціатори розглядають виключно як механізм для тіньової конституційної реформи з подальшою узурпацією влади. Кінцева мета - позбавити людей права вибору та поділити владу на багато років уперед. "Коаліція, яка нині створюється у парламенті, навряд чи має на меті принести стабільність і спокій країні. Мова йде про те, як розділити країну до 2015-2020 року "на двох".

Президент наголосив, що існує достатньо механізмів, щоб зупинити такі наміри.

Він при цьому висловив переконання, що громадяни України не можуть бути осторонь цих процесів і мають мають висловити свою думку. "Люди повинні зрозуміти, які події відбуваються і дати належну відповідь. Якщо нація допустить такий сценарій – це найкоротша дорога до втрати української незалежності", - сказав В. Ющенко, додавши, що не допустить такого розвитку подій.

"Починаючи від звернення до народу, закінчуючи проведенням всенародного референдуму, ми повинні дати відповідь на цю зухвалість, яку пропонують "небожителі" від політики про вибори Президента в парламенті, про зміни Конституції, які ведуть до серйозних, в тому числі, громадянських конфліктів", - наголосив Глава держави.

Він підкреслив, що це схоже на державний переворот. "Спосіб, який це може зупинити, та єдине, чого бояться автори такої "модернізації" України – це самого виборця".

Коментуючи, чому сьогодні ще не оголошено про створення коаліції БЮТ і Партії регіонів, коли це питання вирішено, В. Ющенко висловив переконання, що "стримує таке "щасливе" повідомлення для нації лише одне: ніхто на себе не хоче взяти відповідальність, що він є ініціатором цієї ідеї".

Обговорити на форумі