друкувати


Пригодницькі перегони Gorgany Race 2009 майже на старті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-02 02:58:00
В мальовничому місці Карпат – Горганах, 27-28 червня відбудуться пригодницькі перегони Gorgany Race 2009. Перегони - некомерційні командні змагання з туризму, які проводяться з метою популяризації здорового способу життя, надання спортсменам, мадрівникам та шанувальникам гірського та велотуризму можливості вдосконалити спортивну майстерність, популяризація гірського району Горгани в Україні і за кордоном.

Місцем старту та фінішу перегонів (місцем базування) є наметове містечко, розташоване неподалік села Бистриця, Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Командам за контрольний час (30 годин) пропонується подолати маршрут протяжністю близько 90 кілометрів (для класу ТРЕК) та близько 90 + 40 кілометрів (для класу ВЕЛО), відмічаючись на контрольних пунктах (КП).

Участь у перегонах (ТРЕК і ВЕЛО) беруть команди чисельністю від 2 до 4 осіб.

Кожному члену команди на момент початку перегонів має виповнитися 18 років.

Переможцем оголошується команда, що найшвидше в повному складі пройде всі КП. У випадку, якщо жодна команда не зможе пройти всі КП, переможцем оголошується команда, яка у повному складі пройшла найбільшу кількість КП за найкоротший час.

Як все відбувалося минулого року

23 команди, учасники з 8 областей України – в такому форматі в Українських Карпатах відбулися командні екстрім-перегони Gorgany Race 2008, присвячені Дню Конституції України, які вдруге спільно організовують колектив компанії Горгани Ком, Федерація Скаутів Галицька Русь та ЛММГО К-2.

Учасникам за контрольний час (30 годин) довелося долати маршрут протяжністю близько 90 км і відмітитися на контрольних пунктах (КП). Маршрут перегонів (окреслений такими пунктами: с. Осмолода, г. Грофа, г. Мала Попадя, г. Буштул, перевал Легіонів, хр. Таупширка, г. Негрова, г. Ігровець) проходив через гірський масив Горгани — найскладніший та найвіддаленіший район Українських Карпат.

Командам у повному складі було необхідно подолати пішохідну ділянку, сплав на плотах та виконати ряд технічних завдань, пов’язаних з технікою пішохідного туризму (навісна переправа, переправа по паралельних перилах, спуск по вертикальних перилах, траверс схилу).

Про складність завдання говорить той факт, що сплавлятися по річці на плотах командам довелося пізно ввечері, а весь маршрут здолала лише третина команд.

Для учасників змагань, вболівальників команд, cуддівської колегії, представників ЗМІ на мальовничій галявині було розбите наметове містечко на 100 осіб, в якому постійно чергував лікар, знаходилися представники Оргкомітету, було організоване харчування учасників.

В результаті безкомпромісної боротьби призовий фонд змагань (який цього року перевищував 5 тис. грн.) розділили команди Ферріно Екстрім-марафон Тім (Київ-Житомир), П. П. – Гуцули – ВДВ (Івано-Франківськ), К – 2 (Львів).

Переможцями Gorgany Race 2008 - володарями Кубку Горган стали Олександр Олівсон (неодноразовий учасник міжнародних змагань такого класу, Президент Всеукраїнської асоціації організаторів пригодницьких перегонів) та досвідчений спортсмен Тарас Конюхов.

Координати Оргкомітету Gorgany Race

вул. Городоцька 5, м. Львів, Україна

Тел./факс.: + 38 (032) 237 27 27; + 38 (032) 255 00 32;

Голова Оргкомітету: Андрій Бандрівський,

Головний суддя: Сергій Копанський

Координатор: Теодор Дулеба

E-mail: race09@gorgany.com.

Всі додаткові відомості про формат та умови участі в перегонах можна знайти на офіційному сайті змагань: www.gorganyrace.com

Обговорити на форумі