друкувати


Податківці Прикарпаття навчають сільгосп товаровиробників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-02 12:35:50
Днями ДПА в Івано-Франківській області спільно із Головним управлінням агропромислового розвитку обласної державної адміністрації провели спільний семінар для платників податків - сільськогосподарських товаровиробників Богородчанського, Галицького, Калуського, Рогатинського, Тисменицького районів та міста Івано-Франківська.

Відкриваючи роботу семінару заступник голови ДПА в області Михайло Негрич зазначив, що цей спільний захід проводиться перш за все з метою роз’яснення порядку застосування спеціального режиму оподаткування для сільськогосподарських товаровиробників щодо сплати податку на додану вартість, а також відновленням виплат дотацій переробними підприємствами за здане аграріями молоко та м’ясо в живій вазі. Зазначені законодавчі зміни підкреслюють, що з боку держави надалі проводиться підтримка сільськогосподарських товаровиробників, в тому числі - зменшення податкового навантаження на цю галузь економіки. Зараз на обліку в органах державної податкової служби області перебуває 498 платників фіксованого сільськогосподарського податку в т.ч. 337 – фермерських господарств. З них найбільше зареєстровано у Рогатинському – 68, або 13,7 відсотків, у Тлумацькому – 58 (11,6 відсотків), у Городенківському районах – 53 (10,6 відсотків). За січень-квітень 2009 року ними сплачено до бюджету 188 тис.грн, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

В ході семінару керівники підрозділів обласної податкової адміністрації інформували про особливості сплати податків, проведення контрольно-перевірочної роботи, надання розстрочок податкових зобов’язань для сільсьгоспвиробників, комплекс інформаційних послуг, які надаються органами ДПС, а також наглядно продемонстровано переваги подання звітності в електронному вигляді.

В роботі семінару взяли участь начальник Головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Микола Сухолиткий та його заступник з фінансових питань Йосип Семак. У своїх виступах вони інформували про державні цільові програми з підтримки сільського господарства, стану їх фінансування та порядку кредитування цієї галузі економіки.

Платникам податків надано відповіді на численні запитання, а також тематичну друковану продукцію.

Обговорити на форумі