друкувати


Падалко станцювала — Оксанка зіграла

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-02 10:39:53
Днями в івано-франківському художньому музеї відбувся третій за цей рік сольний концерт маленької піаністки-віртуоза з обласного центру Прикарпаття — Оксани Горецької (на фото).

Ще місяць тому за долею дівчинки спостерігала вся Україна під час проекту "Танцюю для тебе". Аби здійснилася мрія прикарпатки про нове піаніно та двокімнатну квартиру, на паркеті танцювали відома телеведуча каналу 1+1 Марічка Падалко і танцівник Олександр Кочкін, які, до речі, були присутні на концерті в Івано-Франківську. В одній із передач проекту Марічка Падалко звернулася до мера міста Віктора Анушкевичуса, аби той допоміг талановитій дитині з квартирою. І ось родина Оксани Горецької має двокімнатну приміщення на вулиці Чорновола.

За словами голови Івано-Франківська, кошти на квартиру Горецькі матимуть з того, що продадуть свою однокімнатну, а потрібну суму для купівлі більшої хати, компенсуються з міського бюджету. У новій квартирі в Оксани буде своя кімната, де дівчинка зможе повноцінно займатися музикою та тішити батьків грою на подарованому Червоним Хрестом органі.

Під час свого подячного концерту дівчинка виконувала складні навіть для професійних музикантів твори Баха, Моцарта, Ґріґа. Шалені овації та сльози вдячності викликала пісня "Аве Марія" Франца Шуберта, яку Оксана присвятила Марічці Падалко. За словами наставника піаністки-віртуоза Ольги Назаренко, це нова програма, уже третя за цей рік. Дитина вчиться легко, усе ловить на льоту. Маленька музикантка радіє, що стала популярною, проте слава, це тільки привід, аби більше вдосконалювати свою майстерність.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі