друкувати


Івано-Франківськ: Незвичний парад (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-01 06:19:25
Сьогодні в Івано-Франківську втретє в Україні відбувся цікавий та незвичний конкурс на краще оформлення дитячого візочка.

На площі біля міської ратуші голосна малеча щосили намагається перекричати гучномовці, звідки линуть веселі дитячі пісні. Дбайливі матусі, бабусі й татусі поправляють стрічечки, намиста, брязкальця та віночки. Хвилювання немає, є багато любові, ласкавих слів та розповідей про перші посмішки, слова, кроки.

Згодом учасники диво-конкурсу розпочинають демонструвати найоригінальніші фантазії, перетворивши візочки своїх крихіток дітей на казкові машини, хатки самураїв, легіонерські міні-фортеці, зелені галявинки. Лунає команда, і дорослі з малятами шикуються в один ряд. Глядачі, серед яких більшість діти, не стримуючи емоцій, висловлюють своє захоплення голосними криками і словами підтримки.

"Цим наймирнішим парадом у світі, ми хотіли привернули увагу до сім'ї, в основі якої любов та турбота про дітей, - говорять організатори конкурсу. - Бачимо, що прикарпатські матусі виявили неабияку творчість та фантазію в оформленні першого транспорту для малюків. А особливо приємно, що багато візочків оформлено у національному стилі, прикрашено квітами, стрічечками, намистом, колосками, зіллям-оберегами. Проте, щиро кажучи, минулого року було набагато більше оригінальних ідей. Мабуть тут також криза вплинула".

Довго радиться компетентне журі, й урешті-решт перше місце присуджують візочку дев’ятимісячного Арсенка Кальянова, що ззовні схожий на лісову галявину із маленьким Лісовичком. Авторка дива — мати Оля. Жінка також одягнена відповідно до "дрес-коду" свого малюка: у національному костюмі із великим зеленим вінком. Вона ніби уособлює Матінку-Природу, що охороняє усе живе, щойно народжене.

Радісна мати каже, що не сподівалася на перемогу, просто хотіла зробити приємне собі та синочку, який для неї зараз усе її життя. Ідею жінка придумувала два тижні, а оформила візочок за два дні. Арсенко дуже жвавий хлопчик і любить усе живе, тому й перетворився на доброго Лісовичка. Тепер малюк матиме візочок-галявину, в якому він швидше ростиме на радість та втіху батькам.

Музика стихла. Стомлені матусі дітками повертаються додому із кульками, солодощами та позитивними емоціями. А за ними навздогін біжать трохи старші малюки, уважно оглядаючи незвичні візочки, аби потім обов’язково розповісти удома батькам, що вже час подумати про сестричку чи братика і ще більш неймовірні візочки, адже, за словами організаторів чарівний парад наступного року обов’язково знову проводитимуть.





Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі