друкувати


Досліджуватимуть інформаційну політику місцевого самоврядування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-01 06:13:13
За підтримки проекту "Сприяння активній участі громадян у протидії корупції "Гідна Україна" розпочала діяльність коаліція з покращення інформаційної відкритості органів місцевого самоврядування.

Коаліція об’єднала шість організацій громадянського суспільства, які вже мають досвід спільної діяльності у інших коаліціях в межах проекту "Гідна Україна", а саме: "Агентство стійкого розвитку Луганського регіону" (м.Луганськ), "Фонд розвитку міста Миколаєва" (м.Миколаїв), ГО "Лицем до лиця" (м.Одеса), Асоціація "Поділля Перший" (м.Хмельницький), ГО "Буковинська фундація підтримки регуляторної реформи в Україні" (м.Чернівці), "Агентство з розвитку приватної ініціативи" (м.Івано-Франківськ), повідомляє Майдан.

У планах коаліції з покращення інформаційної відкритості органів місцевого самоврядування - формування рейтингу веб-сайтів міських рад усіх 177 міст обласного (республіканського) значення у 24 областях України та Автономній Республіці Крим, розроблення рекомендацій з вдосконалення порядку інформування про діяльність органів місцевого самоврядування та впровадження пілотних ініціатив на місцях.

Діяльність коаліції охоплює досить нетривалий період та завершиться у серпні 2009 року. Очікується, що в результаті роботи коаліції буде розроблений модельний регламент інформування про діяльність органів місцевого самоврядування та сформовано пропозиції з вдосконалення інформаційної політики місцевої влади. Для представників органів місцевого самоврядування, відповідальних за інформаційну політику, будуть проведені навчальні тренінги з питань ефективного інформування органами місцевого самоврядування про свою діяльність. Планується також видання посібника для органів місцевого самоврядування з питань інформаційної діяльності місцевої влади.

Діяльність коаліції громадських організацій з покращення інформаційної відкритості здійснюється в межах проекту "Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні "Гідна Україна", що виконується Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Корпорації Виклики Тисячоліття (МСС)".

Громадська організація "Агентство з розвитку приватної ініціативи" є координатором коаліції в рамках проекту "Гідна Україна". Першочерговим завданням коаліції є дослідження стану інформування громадськості про діяльність органів місцевого самоврядування України, вироблення практичних рекомендацій для органів місцевого самоврядування та впровадження пілотних ініціатив щодо покращення їхньої інформаційної діяльності.

Громадські організації з різних регіонів України розпочали спільну діяльність в напрямку дослідження інформаційної політики органів місцевого самоврядування міст обласного значення України.

Обговорити на форумі